Sou a: Inici / Viure / Urbanisme i medi ambient / L’AJUNTAMENT DE GUISSONA REBRÀ UN AJUT PER LA RENOVACIÓ DE LES INSTAL•LACIONS D'ENLLUMENAT EXTERIOR

L’AJUNTAMENT DE GUISSONA REBRÀ UN AJUT PER LA RENOVACIÓ DE LES INSTAL•LACIONS D'ENLLUMENAT EXTERIOR

 

El Ministeri de Transició Ecològica i l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) i la Diputació de Lleida, han aprovat les sol·licituds d’ajut de l’Ajuntament de Guissona per renovar l’enllumenat públic exterior del municipi. Així doncs, el consistori guissonenc rebrà una subvenció de 370.430,60 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i de 185.215,30 euros de la Diputació de Lleida per renovar 1.356 punts de llum dels 1.751 existents al municipi i substituir-los per tecnologia LED, molt més eficient i aconseguir un reducció de les emissions de diòxid de carboni, mitjançant la millora de la eficiència energètica.

 

Un dels ajuts és en base a la sol·licitud FEDER i ha rebut una subvenció favorable de l’IDAE (Institut per a la diversificació i estalvi de l’energia) per a la renovació de l’enllumenat públic exterior.

L’IDAE regula la concessió directa de subvencions per a projectes singulars d’entitats locals que afavoreixen el pas a una economia baixa en carboni en el marc del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible. Cal recordar que la subvenció per tal de renovar les instal·lacions d’enllumenat exterior s’inclou dins del Programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020 aprovat mitjançant el Reial Decret 616/2017.

 

Un dels principals objectius d'aquestes actuacions és la reducció del consum amb un estalvi al voltant del 65% per al total de les instal·lacions d'enllumenat públic del municipi de Guissona.

 

 

Amb la col·laboració de: